- Szczegóły
- Kategoria: Smaki konesera
Niezwykły, wonny ser z malowniczymi żyłkami pleśni w kolorze niebiesko-zielonym, wywodzący swoją nazwę od włoskiego miasteczka, w którym był produkowany podobno już w IX wieku. Ma zarówno wiernych zwolenników, którzy się nim zajadają, jak i przeciwników, którzy nie są w stanie przekonać się do tego dojrzewającego przysmaku.
- Szczegóły
- Kategoria: Smaki konesera
Czym byłoby jedzenie bez sztuki kulinarnej i kucharzy? Czy jedynie zaspokajaniem głodu i zapełnianiem żołądka? Benjamin Franklin twierdził, że od czasu wynalezienia sztuki kulinarnej ludzie jedzą dwa razy więcej niż wymaga tego od nich natura. Czy więc przyjemność płynącą z delektowania się smakiem potraw zawdzięczamy jedynie kucharzom?
- Szczegóły
- Kategoria: Smaki konesera
Smaczne i kruche liście w świeżym kolorze nie tylko dodają lekkości kulinarnym zestawieniom, ale także w pełni otwierają na doznania smakowe. Można przecież stwierdzić, że delikatne wrażenia, jakich dostarcza nam to zielone warzywo, uwrażliwiają na inne – równie subtelne aromaty. Istnieje wiele gatunków sałaty i równie wiele sposobów jej podawania.