Weź garść dowcipu, szczyptę sarkazmu i mnóstwo serca – i już można się delektować historią kobiety, która szukała miłości u mężczyzn… a znalazła ją w kuchni. W książce „Miłość, zdrada i spaghetti”, której autorką jest wychowana na Brooklynie Giulia Melucci, znajdziemy porcje humoru i refleksji oraz zestaw oryginalnych włoskich przepisów kulinarnych.

Giulia Melucci
Miłość, zdrada i spaghetti

Tytuł oryginału: “I Loved, I Lost, I Made Spaghetti”
Wydanie: I
Data wydania: 26.01.2010
Oprawa: twarda
Tłumaczenie z angielskiego: Anna Kłosiewicz

Czuły alkoholik, typowy nowojorczyk pełen lęku przed zaangażowaniem, ekscentryczny artysta ze sporo przekroczoną datą przydatności do spożycia i nie jeden, a dwóch pisarzy z kompleksem Piotrusia Pana – Giulia gotowała dla nich wszystkich. Każde z niepowodzeń miłosnych kosztowało ją porządną porcję płaczu i miskę „pastiny” (przepis znajdziecie w książce), ale przetrwała, by inne kobiety mogły poznać jej historię i chciały nadal szukać prawdziwego uczucia, miejmy nadzieję z lepszym rezultatem. A jeśli okaże się to niemożliwe, przynajmniej umiały upichcić coś pysznego.

„Giulia Melucci napisała zabawną i poruszającą książkę. Istne „Jedz, módl się i kochaj”, tyle że z przepisami.” A. J. Jacobs, autor „Roku biblijnego życia”

Giulia Melucci
Urodziła i wychowała się na Brooklynie. Pracowała w działach promocji najważniejszych amerykańskich wydawnictw książkowych i prasowych, m.in. „Harper’s Magazine”, Atlantic Monthly Press, Viking, Dutton, Scribner.

Strona internetowa książki: www.ilovedilostimadespaghetti.com

Materiały prasowe: Wydawnictwo Prószyński i S-ka

Oskar Wilde mawiał, że tajemnica życia leży w poszukiwaniu piękna. Podążając za jego tokiem myślenia, z przyjemnością oddajemy kawałek internetowej przestrzeni temu, co pełne urody, wykwintne i wyśmienite.

Odczuwając zmęczenie pospiesznym życiem w stylu fast, w którym nie ma miejsca na smakowanie rzeczywistości, proponujemy wszystko, co slow. Sprzeciwiając się powszechnej profanacji smaków, gustów i obyczajów, propagujemy kulturę stołu, bogactwo aromatów, piękne rzeczy oraz miejsca z niepowtarzalnym klimatem. Odrzucając wszystko, co pozbawione wartości, charakteru, stylu i klasy, stawiamy na oryginalność, elegancję, umiar i dobre obyczaje.

Zapraszam do delektowania się pięknem i niespiesznością!

Elżbieta Joanna Żurek
elzbieta@koneserzy.pl

Pliki ciasteczek wykorzystywane są przez wortal Koneserzy.pl w celach statystycznych oraz w celu zapewnienia poprawnego funkcjonowania strony internetowej. W dowolnym momencie, korzystając z ustawień przeglądarki, dostosować możesz poziom wykorzystania plików cookies przez przeglądarkę.